בהרצאות נעשה חיבור בין עולם הידע הפסיכולוגי למקצועות הבריאות והחינוך, כך שהמטפלת תוכל לעשות שימוש בחשיבה רגשית על מנת להעניק טיפול מקצועי וטוב יותר למטופלים שלה.
הסדרה מודולרית – ניתן לשנות את אורך הסדרה על ידי בחירה בחלק מההרצאות. ההרצאות קשורות זו לזו, אך גם עומדות כל אחת בפני עצמה.
ההרצאות מועברות באופן פרונטלי ובאמצעות זום, בהתאם לצרכי הארגון ולמיקום הגיאוגרפי.
"די עם ההצגות", "מספיק להיות כל כך דרמטי". אלו חלק מהתגובות שילדים ובוגרים עם קשיי ויסות (חושי ורגשי) מקבלים לאורך חייהם. בהרצאה נדבר על חווית החיים הרגשית עם אתגרי וויסות חושי ורגשי, ודרכי התייחסות לויסות רגשי בתוך האינטראקציות במסגרת טיפולית וחינוכית.
הרצאה זו ניתן לרכוש גם מוקלטת וערוכה באופן נעים לצפיה. (מיועד ללמידה אישית ולא לצוותים).
מהי החוויה הרגשית של ילדים ומתבגרים עם DCD (סרבול מוטורי)? בהרצאה נדון בהשפעה הרגשית והחברתית של הלקות המוטורית, והאופן בו היא באה לידי ביטוי במסגרת הטיפולית והחינוכית, בין היתר כהימנעות והתנגדות לטיפול. הדגמה באמצעות תיאור מקרה מפורט המדגיש את הכלים הרגשיים הזמינים למטפלת בתוך טיפול התפתחותי.
רגשות של בושה, אשמה ותחושת פגימות מלווים את חייהם של ילדים ובוגרים עם הפרעת קשב, מאובחנים ושאינם מאובחנים. בהרצאה נדבר על התפתחות תחושת העצמי של ילדים עם הפרעת קשב, בצל תחושת הפגימות, ונבין כיצד רגשות אלו נכנסים, לעיתים בהסוואה מוצלחת למדי, לתוך הסביבה הטיפולית. בנוסף נדבר על דרכי התערבות מותאמות לקשיי ההערכה העצמית של הילד, בליווי בתיאור מקרה מתוך טיפול התפתחותי.
בטיפול התפתחותי ישנה חשיבות רבה לקשר עם ההורים. מחקרים מראים קשר ישיר ויציב בין דיווחי הורים על תחושה של מעורבות ומחויבות לטיפול, לבין השגת מטרות הטיפול. בהרצאה נעסוק בהבנת החווה הרגשית של הורה לילד עם קושי התפתחותי, על מנת להבין כיצד ניתן ליצור ברית טיפולת איתנה בין המטפלת להורים, ולרכוש דרכי התמודדות למקרים בהם הקשר עם ההורים מאתגר. תיאור מקרה מתוך טיפול התפתחותי יסייע להטמעת החומר בעבודה הטיפולית.
שימוש מודע בעצמי – מושג שגור, שלא תמיד ברורה עד הסוף משמעותו. בהרצאה נדבר על העברה נגדית והזדהות השלכתית, שני מושגים פסיכולוגים שמכילים עומק רגשי עמוק מיני ים, ונטעם מעט מה ניתן לעשות איתם בתוך קשרים הנוצרים בין צוות טיפולי וחינוכי למטופלים ולתלמידים. במילים אחרות – כיצד הרגשות שלי, המטפלת, כלפי ילד והורה, רגשות חיוביים ושליליים, יכולים לעזור לי להבין את הילד וההורה טוב יותר, ולהיות מטפלת טובה יותר עבורם.
* הרצאה זו ניתן להזמין רק במידה ויוזמנו שתי הרצאות נוספות.
הנושא מורכב, וניתן ללמד אותו רק כאשר נעשית הטרמה ללמידה זו בהרצאות קודמות.
מלאו את הטופס ואצור איתכם קשר.
הצטרפו לרשימת תפוצה במייל לקבלת תוכן טיפולי מעניין, המלצות על ספרים מרתקים הקשורים לטיפול, ועדכונים לגבי הרצאות.
כל הזכויות שמורות לנועה שיינין
עיצוב ובניית האתר ע״י כפיר דיגיטל